vineri, 6 iunie 2008

cum se aude/ how it is heard

Dan Mircea Duta, directorul ICR Praga, prezinta lectura de la targul de carte iar Claudiu Komartin citeste un prim poem



Dan Mircea Duta, the manager of ICR Praga introduces in Czech the reading and Claudiu Komartin reads in Romanian with Czech version of his poem.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Happy birthday, Claudiu.

Anonim spunea...

si-atat?
ati abandonat blogul? pacat.

Ştefana Cristina Czeller spunea...

Comentariul acesta nu are legătură cu postarea, dar nu văd altă modalitate de a pune din nou o întrebare pe care am ridicat-o şi pe site-ul rocultura.ro, şi personal lui Cosmin Dragomir. Fără răspuns încă, dar perseverez. Acum ceva vreme, a apărut anunţul ăsta pe Rocultura: “Ring şi Rocultura au pornit, mână în mână un parteneriat cultural de durată, ce are ca scop popularizarea literaturii tinere în medii neconvenţionale, promovarea intensă a culturii şi resuscitarea cititorului în vremuri de criză. Primul pas al colaborării este editarea, până la începutul verii, a două antologii de texte literare ale debutanţilor, ce vor avea parte de promovarea susţinută a ziarului Ring (150 000 de exemplare), a site-ului Rocultura.ro şi a partenerilor pe care îi vom atrage în proiect. Antologiile (poezie şi proză) vor cuprinde texte ale autorilor nedebutaţi în volum sau care au debutat la edituri fantomă (editura Vinea nu este fantomă, sic!). Cei interesaţi pot trimite textele, 10 poeme sau o proză până în 15 000 de caractere la adresa contact@rocultura.ro, cu menţiunea pentru concurs, până pe data de 10 mai 2009. Juriul concursului este format din: Marin Mincu, Octavian Soviany, Răzvan Ţupa, Claudiu Komartin, Felix Nicolau, Mugur Grosu şi Cosmin Dragomir. „
Am trimis şi eu un text. Bun, prost, nu contează asta. Am aşteptat o veste. N-am primit. Vara iată că se termină, iar eu aş vrea să ştiu dacă proiectul a fost abandonat ori dacă s-a făcut o jurizare şi s-au dat nişte rezultate. Fie că s-a renunţat la editarea antologiei pe motiv de criză sau din orice alt motiv, fie că textul meu nu a fost ales – şi aici nu e supărare, repet, că de aia e concurs, ar fi normal să aflu şi nişte rezultate. Mai ales că, ziarist fiind, nu-mi place să nu primesc răspunsuri. Chestia asta îmi stârneşte un fel de nedumerire care se traduce într-o înţepeneală de buldog în subiectul cu pricina, până e epuizat. Deformaţie profesională... În fine, cu riscul de a irita, voi posta acest comentariu pe toate blogurile celor menţionaţi în juriu. Poate răspunde cineva.

Stefana Czeller